18-11-12

Dolgedraaide toerist (25) sterft op tarmac in Rome na toedienen kalmeermiddel

ciampino-airport-rome_01.jpgOp de Ciampino-luchthaven van Rome is een jonge Spaanse toerist op tragische wijze om het leven gekomen. De 25-jarige toerist was in de vertrekhal in slaap gesukkeld, schoot plots wakker en raakte in paniek uit vrees zijn vlucht te missen. Hij duwde enkele stewardessen weg en rende in zijn dolle haast naar het verkeerde vliegtuig. Toen hij weigerde om weer van boord te gaan, moest de politie tussenbeide komen. Daarna ging de jongeman compleet door het lint. Omdat de hulpdiensten de man maar niet onder controle kregen, diende een ambulancier hem een kalmeermiddel toe. Even later was de jonge Spaanse toerist dood. Wellicht kreeg hij een hartaanval. Er werden medicijnen in zijn tas aangetroffen. Mogelijk reageerden die in zijn wilde actie met de inspuiting. Een autopsie moet dat uitwijzen.

Zaterdagmorgen rond 8 uur wilde de 25-jarige José Luis M. na een vakantie in Italië zijn terugvlucht naar Barcelona nemen. Tijdens het wachten in de vertrekhal was de jonge toerist echter in slaap gesukkeld. Plots schoot de jongeman wakker en werd overmand door paniek toen hij de lange file zag staan. Die was echter voor een andere vlucht (naar Bari). Als een dolleman stak de Spanjaard iedereen voorbij en duwde ook nog enkele stewardessen weg.

Vastgeklampt
Buiten zichzelf negeerde hij het luchthavenpersoneel dat hem vertelde dat het om een vlucht naar Bari ging en rende de twintiger de tarmac op. Aan het vliegtuig aangekomen probeerden de stewards de man nog eens te overtuigen dat hij op de foute vlucht zat en echt wel niet in het vliegtuig kon blijven. Hij weigerde echter en klampte zich vast aan de reling.

Erg agressief
Uiteraard was er groot alarm geslagen in de luchthaven omdat een passagier op de tarmac was gelopen, zeker ook omdat de jongeman ook een verdachte tas rond zijn schouder had hangen. De veiligheidsdiensten rukten dan ook masssaal uit en haalden de jongeman met geweld van het vliegtuig. De losgeslagen toerist bleef zich heel agressief gedragen en een ambulancier besloot hem een kalmerende inspuiting te geven.

Ouders
Toen liep het pas echt mis. Nog voor hij in de ambulance kon gelegd worden, was de jongeman al overleden. In zijn tas werd een pillenhouder met een reeks pastilles aangetroffen. De autopsie zal moeten uitwijzen of hij onder de pillen zat en daardoor zo wild tekeer ging. Mogelijk reageerde het slachtoffer door de pillen ook verkeerd op de inspuiting en kreeg daardoor een hartaanval. De Italiaanse autoriteiten hebben een onderzoek geopend. De ouders van de jongeman werden via het Spaanse consulaat al gecontacteerd en zijn na de tragedie op weg naar Rome.

Bron: http://www.hln.be/ 

15:22 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.