18-11-12

Thomas Cook annuleert reizen naar Israël. Jetair voorlopig nog niet.

thomas cook.pngDoor de nieuwe golf van geweld annuleert Thomas Cook Belgium alle reizen naar Israël tot eind november. Dat heeft de reisorganisator via Twitter gemeld. Woordvoerder Baptiste van Outryve verduidelijkt dat het om een beperkt aantal klanten -"tussen nul en tien"- gaat.

Thomas Cook biedt vooral citytrips aan naar Tel Aviv en Jeruzalem. Momenteel heeft de touroperator geen klanten ter plaatse. Aan het einde van de komende week volgt een beslissing over de geplande reizen in december.

Thomas Cook nam vrijdag de beslissing om te annuleren. "Wie naar Israël reist, weet meestal dat het een gevoelige regio is", aldus van Outryve. "Maar na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen moesten we een beslissing nemen."

"Beslissen indien nodig"
jetair.jpgBij Jetair wordt de toestand voortdurend in de gaten gehouden, maar reizen worden nog niet geannuleerd. De touroperator heeft momenteel een twintigtal reizigers in Israël, waarvan er acht vanavond terugkeren. Dinsdag vertrekken normaal vier mensen naar Israël. "We houden de situatie in de gaten en nemen een beslissing indien nodig", zegt Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. De touroperator biedt citytrips en rondreizen aan.


Luchtvaartmaatschappij Jetairfly blijft ook vliegen op Tel Aviv. "We handhaven de operaties van de luchtvaartmaatschappij zo lang de veiligheid gegarandeerd kan worden", aldus nog Vanhaelemeesch.

Bron: http://www.hln.be/

REISADVIES:

safety.jpgBij reizen naar Israël dient men een zekere waakzaamheid aan de dag te leggen. Naar aanleiding van de recente herhaalde raketaanvallen blijft grote voorzichtigheid geboden in de wijdere omgeving van de Gazastrook (met inbegrip van Centraal-Israël). Reizen in een straal van 40 km rond Gaza worden afgeraden.

Het is echter aanbevolen om de actualiteit met aandacht te volgen want de situatie kan snel veranderen.. Bij aankomst in uw verblijfplaats in Israel gelieve u te informeren naar de locatie van de schuilkelder en steeds de veiligheidsinstructies van de Israëlische bevoegde autoriteiten op te volgen die u ook op de website van het Home Front Command kunt vinden: http://www.oref.org.il/International/14-en/PAKAR.aspxExterne link. De reiziger dient rekening te houden met religieuze feesten die nauwgezet worden nageleefd in het land. Tijdens deze feesten werkt het openbaar vervoer niet en zijn sommige restaurants en hotels gesloten.

Om verder up-to-date te blijven , klik alhier in de linkerkolom op de link van REISADVIES.

Het Lpao-team.

15:48 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.