09-12-12

Politiehelikopter blaast ree van het ijs.

polizeihubschrauber.jpgDe Duitse politie heeft zich van zijn diervriendelijkste kant laten zien. Ze hebben een ree van het ijs gered door het dier met een helikopter naar het land te blazen, zo schrijft de Duitse krant Frankfurter Rundschau.

De politie van het Duitse plaatsje Süsel, in de deelstaat Sleeswijk-Holstein, kreeg gisteren een melding over een dier in nood. Een ree was vastgeraakt op het ijs van de Süseler See. Het ijs was te glad en het dier zakte telkens door zijn poten.

Reddingswerkers trokken naar het meer om het dier uit zijn benarde situatie te bevrijden, maar durfden zelf het ijs niet op omdat ze vreesden dat het te dun was. Ze overwogen om de ree uit zijn lijden te verlossen door hem vanaf de oever neer te schieten. Maar ook dat bleek geen optie omdat de kogel mensen aan de andere kant van het meer kon raken.

De politie stond op het punt om de ree dan maar aan zijn lot over te laten, toen de oplossing letterlijk vanuit de lucht gevallen kwam. Een politiehelikopter die op weg was naar zijn thuisbasis in Fuhlenhörn vloog toevallig over. De piloten boden aan om te proberen het dier te redden.

Door slim met de helikopter te manoevreren, slaagden de piloten erin de ree naar de oever te blazen. Het dier ging er als een pijl vandoor.

De commentaren zijn gesloten.