08-01-13

Man doodgeslagen op luchthaven Sydney.

imagesCA3U17E7.jpgPassagiers op de luchthaven van Sydney waren getuige van een gevecht tussen twee rivaliserende motorbendes waarbij een man doodgeslagen werd. Zijn aanvallers hanteerden daarvoor de metalen paaltjes die op luchthavens traditioneel gebruikt worden om de check in-zone af te bakenen.

Volgens de politie wachtten bendeleden in de luchthaven tot de leden van een andere bende arriveerden in de aankomsthal. Er brak een gevecht uit, waarbij een hele groep mannen met paaltjes op het hoofd van één man begonnen te slaan. Het 28-jarige slachtoffer stierf ter plekke.

De aanvallers sloegen op de vlucht in taxi's. De politie kon vier van hen later nog oppakken. De aanval kan mogelijk gelinkt worden aan een schietpartij in Sydney zaterdag.

Bron: http://www.hln.be

06-01-13

Vliegtuig met goudstaven staat vast in Istanboel

2327186216.jpgEen vliegtuig van de Turkse vrachtmaatschappij ULS Cargo met anderhalve ton goudstaven aan boord, staat sinds dinsdag aan de grond op de luchthaven van Istanboel. De Turkse autoriteiten menen dat enkele documenten niet in orde zijn, zo berichten Turkse media zondag.

Het vliegtuig, een Airbus A300, was op weg van Ghana naar Dubai, maar moest een tussenstop maken in Istanboel omwille van brandstofproblemen. Dat meldt de zender CNN-Türk.

Omdat bepaalde documenten niet aanwezig zijn, mag het toestel niet meer vertrekken. De lading is verzegeld. De politie is massaal aanwezig om eventuele diefstallen te verhinderen, verduidelijkt de openbare omroep TRT.

Volgens de media zou de lading een betaling van Ghana aan Iran zijn die via Dubai versluisd wordt om geen aandacht te trekken. Iran is getroffen door internationale sancties omwille van het kernprogramma van Teheran.

De Turkse autoriteiten noch de verantwoordelijken van de maatschappij gaven commentaar op de zaak.