26-02-13

Belgisch primeur: Jetairfly vliegt als eerste met Braziliaanse Embraer E-190

Ik wist al een tijdje dat dit er zat aan te komen:

Oostende - Jetairfly uit Oostende is de eerste Belgische luchtvaartmaatschappij die met de E-190 van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer gaat vliegen. Dat meldt trends.be

jetairembraer.jpgJetairfly is de luchtvaartmaatschappij rond de vakantiemaker uit Oostende Jetair (TUI Travel Belgium). De onderneming startte in 2004, en vervoerde in zijn eerste werkjaar 990.000 passagiers. Dat cijfer zwol in 2012 aan tot 2,78 miljoen passagiers.

De vloot klom van 5 tot 21 toestellen. Voor België komt de maatschappij nu met een primeur. Het wordt de eerste maatschappij die Embraer E-190 zal gebruiken, een toestel met voor Jetairfly 112 zetels.

Het toestel wordt ingezet voor bestemmingen die vandaag via een tussenstop worden aangevlogen met een grotere Boeing B-737, met 189 zetels. Voortaan worden die twee bestemmingen apart aangedaan met de Embraer-toestellen.

Deze week is een Jetairfly delegatie in São José dos Campos, het hoofdkantoor van de Braziliaanse vliegtuigbouwer. Embraer is de wereldwijde marktleider in het segment van vliegtuigen met 60 tot 120 zetels.

De eerste Jetairfly Embraer E-190 wordt vanuit de voorstad van de Braziliaanse economische hoofdstad São Paulo naar Zaventem gevlogen.

Bron: http://kw.knack.be

Meer op www.trends.be

12:34 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.