28-02-13

Opgepast met spotgoedkope rondreis in Turkije voor 129 euro

Bij enkele magazines zoals Eos, Feeling en Knack zit dezer dagen een gesloten omslag met daarin een advertentie van een Duitse reisorganisator voor een spotgoedkope reis naar Turkije. De achtdaagse educatieve rondreis kost amper 129 euro per persoon. "Irrealistisch goedkoop", waarschuwt het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

Het ECC vreest dat lezers die op de aanbieding ingaan, ter plaatse onder druk zullen worden gezet om allerlei producten zoals juwelen, lederen kleding en tapijten te kopen. "U kunt het vergelijken met de busreizen die we in België kennen, waarbij de reizigers naar 'fabrieksverkopen' worden geleid", luidt het.

De Duitse reisorganisator suggereert met vermeldingen als "een bijzondere dank voor u als lezer" en "uw voordeel als lezer" bovendien dat de reis een geschenk is van het magazine aan zijn lezers, aldus het consumentencentrum.

Waarschuwing
Het ECC ontving naar eigen zeggen al klachten en informatieaanvragen van consumenten over dergelijke Turkijereizen. Het heeft op zijn website een waarschuwing aan de consumenten geplaatst.

Bron: http://www.demorgen.be

Lees ook : http://www.eccbelgie.be/het-ecc-waarschuwt-lezers-van-enk...

23:42 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.