28-02-13

Opgepast met spotgoedkope rondreis in Turkije voor 129 euro

Bij enkele magazines zoals Eos, Feeling en Knack zit dezer dagen een gesloten omslag met daarin een advertentie van een Duitse reisorganisator voor een spotgoedkope reis naar Turkije. De achtdaagse educatieve rondreis kost amper 129 euro per persoon. "Irrealistisch goedkoop", waarschuwt het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

Het ECC vreest dat lezers die op de aanbieding ingaan, ter plaatse onder druk zullen worden gezet om allerlei producten zoals juwelen, lederen kleding en tapijten te kopen. "U kunt het vergelijken met de busreizen die we in België kennen, waarbij de reizigers naar 'fabrieksverkopen' worden geleid", luidt het.

De Duitse reisorganisator suggereert met vermeldingen als "een bijzondere dank voor u als lezer" en "uw voordeel als lezer" bovendien dat de reis een geschenk is van het magazine aan zijn lezers, aldus het consumentencentrum.

Waarschuwing
Het ECC ontving naar eigen zeggen al klachten en informatieaanvragen van consumenten over dergelijke Turkijereizen. Het heeft op zijn website een waarschuwing aan de consumenten geplaatst.

Bron: http://www.demorgen.be

Lees ook : http://www.eccbelgie.be/het-ecc-waarschuwt-lezers-van-enk...

23:42 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

27-02-13

Iets om naar uit te kijken.....

logo20yearssmall1.gifhttp://www.airsupportunit.be/

26-02-13

Belgisch primeur: Jetairfly vliegt als eerste met Braziliaanse Embraer E-190

Ik wist al een tijdje dat dit er zat aan te komen:

Oostende - Jetairfly uit Oostende is de eerste Belgische luchtvaartmaatschappij die met de E-190 van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer gaat vliegen. Dat meldt trends.be

jetairembraer.jpgJetairfly is de luchtvaartmaatschappij rond de vakantiemaker uit Oostende Jetair (TUI Travel Belgium). De onderneming startte in 2004, en vervoerde in zijn eerste werkjaar 990.000 passagiers. Dat cijfer zwol in 2012 aan tot 2,78 miljoen passagiers.

De vloot klom van 5 tot 21 toestellen. Voor België komt de maatschappij nu met een primeur. Het wordt de eerste maatschappij die Embraer E-190 zal gebruiken, een toestel met voor Jetairfly 112 zetels.

Het toestel wordt ingezet voor bestemmingen die vandaag via een tussenstop worden aangevlogen met een grotere Boeing B-737, met 189 zetels. Voortaan worden die twee bestemmingen apart aangedaan met de Embraer-toestellen.

Deze week is een Jetairfly delegatie in São José dos Campos, het hoofdkantoor van de Braziliaanse vliegtuigbouwer. Embraer is de wereldwijde marktleider in het segment van vliegtuigen met 60 tot 120 zetels.

De eerste Jetairfly Embraer E-190 wordt vanuit de voorstad van de Braziliaanse economische hoofdstad São Paulo naar Zaventem gevlogen.

Bron: http://kw.knack.be

Meer op www.trends.be

12:34 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

25-02-13

Wat als een Chinese functionaris zijn vlucht mist?

Wat gebeurt er wanneer een Chinese regeringsfunctionaris zijn vlucht mist? Hij ontsteekt in toorn en koelt zijn woede op al wat hij te pakken krijgt. Computers, telefoons en luchthavenborden moeten er stuk voor stuk aan geloven.

De man, later geïdentificeerd als Yan Linkun, een lid van China's gouvernementele adviesraad CPPCC, geniet eerst nog uitgebreid van zijn ontbijt samen met zijn echtgenote nadat het koppel vliegtuigtickets heeft gekocht op de luchthaven van Kunming.

Maar beiden gaan zodanig op in hun ontbijt dat ze de oproep om te boarden niet horen. Wat er vervolgens gebeurt, wordt vastgelegd door de bewakingscamera. Yan Linkun probeert in eerste instantie de toegangsdeur naar het tarmac te forceren maar dat mislukt. Dan werkt hij zijn frustratie uit op het toetsenbord, dat hij uiteindelijk tegen de grond smakt. Dan volgen de telefoons.

Nog niet tevreden met de schade die hij aangericht heeft, grijpt hij een bord en smijt het tegen de toegangsduur. Tijdens de tirade verzamelen leden van de security aan de gate maar zij durven duidelijk niet in te grijpen.

Bron: http://www.hln.be

Vlaanderen keurt ontwerp voor exploitatie luchthaven goed.

De-luchthaven-van-Oostende-.jpgOOSTENDE - De Vlaamse regering heeft het ontwerp van de statuten voor de oprichting van de luchtvaartontwikkelingsmaatschappij (LOM) Oostende-Brugge principieel goedgekeurd. Het ontwerp gaat nu voor advies naar de SERV en de Raad van State. De LOM zou in de toekomst instaan voor de infrastructuur van de luchthavens en die ter beschikking stellen van de luchthavenexploitatiemaatschappij (LEM). Ondertussen lopen de onderhandelingen met de kandidaat-exploitant voor de luchthaven verder. ‘De regionale luchthavens hebben een economisch belang voor Vlaanderen. Ik hecht dan ook veel belang aan hun voortbestaan. Vandaag is een stap gezet om de toekomst van de luchthaven Oostende-Brugge duurzaam te verankeren', zegt minister Hilde Crevits.

Bron : http://www.nieuwsblad.be

22-02-13

Dit kan alleen in Rusland......

Een ULM vliegtuigje maakte in Rusland een "fuellstop" aan een benzinestation, en stijgt vervolgens op van een openbare weg...

Bron: http://www.nieuwsblad.be/

17-02-13

Noordzee Helikpoters Vlaanderen: een van de snelste groeiers van West-Vlaanderen

2012.10.20 014.jpgHelikopterbedrijf NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen), metaalbewerker FP Metal en technisch textielproducent Zargal zijn de kandidaat-ambassadeurs van West-Vlaanderen. Zij maken kans op de titel Trends Gazellen Ambassadeur, editie 2013.

Ieder jaar pakt Trends uit met de Trends Gazellen, de snelst groeiende bedrijven van de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Het bedrijf dat de provinciale of Brusselse rangschikking aanvoert en operationeel onafhankelijk is, wordt kandidaat-ambassadeur. Zo’n bedrijf dingt mee naar de titel Trends Gazellen Ambassadeur, zeg maar het snelst groeiende bedrijf van heel Vlaanderen en Brussel.

In de categorie grote bedrijven is Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) de West-Vlaamse kandidaat-ambassadeur. Het Oostendse bedrijf verhuurt wereldwijd helikopters en bijhorend personeel voor de meest diverse opdrachten, gaande van transporten naar boorplatformen tot ziekenvervoer en Search and Rescue opdrachten.

NHV is al 20 jaar actief en klokte het boekjaar 2012 af op een omzet van 60,2 miljoen euro.

Foto: inladen voor een buitenlandse opdracht.

Berlijn: Vliegtuigje uit Wevelgem schuift van de runway.

OO-MAS-Embraer-EMB-500-Phenom.jpgEen privéjet van Abelag dat vanmorgen opsteeg in Wevelgem, is op de Berlijnse luchthaven van Schönefeld naast de landingsbaan geschoven.

In het toestel zaten twee piloten en een passagier, zij bleven ongedeerd. Door het incident konden er urenlang geen toestellen meer opstijgen of landen. Bepaalde vluchten werden geannuleerd of omgeleid naar de luchthaven Berlin-Tegel. De privéjet, een Embrear 500 Phenom 100, is eigendom van Abelag. Het moest getakeld worden. Abelag, met een vestiging in Wevelgem, is gespecialiseerd in VIP-, zaken- en medische vluchten.

Oostende: JetairFly gaat in zee met AviaPartner.

jetairfly.pngJetairFly, de vliegtuigmaatschappij van de Oostendse touroperator Jetair, kiest een nieuwe partner voor de behandeling van passagiers en bagage.

aviapartner.pngMomenteel werkt de maatschappij samen met Swissport (vroegere Flightcare). Op de luchthavens van Zaventem, Luik en Oostende kiest JetairFly de komende drie jaar voor afhandelaar Aviapartner.

swissport.pngSwissport verliest daardoor ongeveer een vijfde van z’n activiteiten.

 

Dronken piloot net voor vertrek uit cockpit geplukt.

tarom2.jpgEen piloot van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Tarom werd net voor vertrek gearresteerd op de luchthaven van Heathrow nadat een alcoholcontrole uitwees dat hij te veel gedronken had.

Politieagenten pakten de 38-jarige piloot op, toen hij de cockpit wilde betreden.

De man, die 30 minuten later moest opstijgen met bestemming Boekarest, had vier maal meer alcolhol in het bloed dan toegelaten.

Hij riskeert nu een gevangenisstraf tot twee jaar en een boete van 6.000 euro.

De vlucht werd afgelast.

British Airways: Stewards bouwen feestje tijdens vlucht.

british airways2.jpgOp een British Airways vlucht, Londen - Washington (26.01.2013) besloot de cabinecrew een feestje te bouwen en het hele vliegtuig op stelten te zetten.

Stewards en stewardessen trakteerden, in eerste klasse, zichzelf op champagne en wijn in het bijzijn van verbaasde passagiers.

Het personeel werd erg luidruchtig, sommigen kusten elkaar en werden zelfs handtastelijk.

De cabine-overste verbood zijn collega's nog meer te drinken, maar dat ontaarde in een stevige onderlinge ruzie.

British Airways stelt, naar aanleiding van deze feiten, een onderzoek in.

Rode Sovjetster terug op gevechtsvliegtuigen?

276169441_330f2c6e6a_z.jpgAls wij de krant Izvestiya van Defensie in Moskou, mogen geloven, dan keert de vijfpuntige rode ster, na meer dan 20 jaar, terug op de Russische gevechtsvliegtuigen.

Meer dan 20 jaar na het einde van de Sovjetunie keert de bekende vijfpuntige rode ster terug als herkenningsteken op de Russische gevechtsvliegtuigen.

De Russische militaire deskundigen zijn blijkbaar tevreden over deze beslissing......

Nostalgie, of keren we terug naar de "koude oorlog" ?