22-03-13

Jetairfly neemt nieuwe E-Jet in gebruik op luchthaven van Oostende.

embraer e190Jetairfly heeft donderdagmorgen op de internationale luchthaven Brugge-Oostende een splinternieuwe E-Jet in gebruik genomen. De zogenaamde Embraer E190 is een relatief klein vliegtuig dat plaats biedt aan 112 personen.

De eerste commerciële vlucht van de nieuwe E-Jet moest een muziekorkest vanuit Oostende richting Wenen vliegen. Jetairfly heeft in totaal twee dergelijke nieuwe toestellen in gebruik. Beide vliegtuigen hebben Brussels Airport als basis. Ze zullen niet ingezet worden vanuit de luchthaven van Oostende, op enkele uitzonderingen na zoals deze ingehuurde ad hoc-gelegenheidsvlucht voor een gesloten groep. Het voordeel van deze kleinere vliegtuigen is dat Jetairfly hierdoor meer rechtstreekse vluchten zal vliegen'.

Jetairfly neemt dit voorjaar ook nog eens drie fabrieksnieuwe Boeing's 737-800 in gebruik, die wel in een beurtrol regelmatige bezoekers zullen zijn in Oostende. ,,Jetairfly viert haar negende verjaardag en heeft intussen in totaal twaalf nieuwe vliegtuigen rechtstreeks uit de fabriek in dienst genomen. De gemiddelde leeftijd van onze vloot is 4,5 jaar, waardoor we ook in Oostende met de nieuwste toestellen kunnen vliegen. Dit heeft enkel voordelen voor de passagiers en de omwonenden van de luchthaven, maar ook voor het milieu'', aldus nog Hans Vanhaelemeesch.

Bron: http://kw.knack.be/west-vlaanderen

00:03 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.