19-06-13

Website Luchtvaartpolitie Oostende terug online !!!

2013.05.04 003.jpgTechnische problemen opgelost en de website terug volledig in een nieuw kleedje gestopt:

De website van de Oostendse Luchtvaartpolitie staat terug online !!!

Met dank aan Pierre Verschaeve, Commissaris, op rust, gewezen Diensthoofd Luchtvaartpolitie Oostende Wevelgem.

En aan onze collega Quataert Johan.

De website vindt U hier : http://www.luchtvaartpolitie-oostende.be/ en in de rechterkolom van deze blog.

Deze weblog , zal enkel nog als "back-up" dienst doen.

12-06-13

Luchthaven Oostende komt in handen van Franse groep

2013.05.04 003.jpgMaandagmorgen wordt het personeel van de luchthaven door de vakbonden ingelicht over die privatisering. De onderhandelingen tussen de Franse groep Egis en de Vlaamse overheid zijn zo goed als rond. Eind juni komt het dossier op de tafel van de Vlaamse regering.

De nieuwe structuur en de privatisering van de luchthaven van Oostende had heel wat voeten in de aarde. Ruim drie jaar geleden was er de oproep voor kandidaten. Toen waren ook de zeehavens van Oostende en Zeebrugge kandidaat om de luchthaven uit te baten. Uiteindelijk was de Franse groep Egis de enige die overbleef. Maandagmorgen willen de vakbonden het personeel duidelijkheid verschaffen. Niet alle personeel wordt immers overgeheveld. Veiligheidsmensen en brandweerlui blijven onder de vleugels van de Vlaamse overheid. Begin juli communiceert de Vlaamse overheid met de werknemers. De bedoeling van de privatisering is efficiënter beheer en een meer performante uitbating van de regionale luchthavens.

Bron: http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/

18:40 Gepost in luchtvaart | Permalink | Commentaren (0)

18-05-13

Oostendse helikopter redt drie schipbreukelingen voor kust Frans-Guyana

Een helikopter van het bedrijf Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) uit Oostende heeft op 6 mei drie schipbreukelingen gered voor de kust van Frans-Guyana. Dat meldt de lokale pers in Frans-Guyana en wordt door het bedrijf bevestigd.

De reddingsoperatie gebeurde tijdens een trainingsvlucht, uitgerekend voor reddingen op zee. NHV voert in Frans-Guyana in opdracht van Shell vluchten uit tussen het vasteland en een olieplatform. Het was "een gelukkig toeval" dat de bemanning van de helikopter na een kwartier in de lucht op 8 kilometer van de kust de gekapseisde plezierboot opmerkte.

Bron : http://www.hln.be/

Foto's : De heli, welke op 20.04.2012, met een Ilyushin Il-76 naar Frans-Guyana werd overgevlogen.

2012.10.20 014.jpg2012.10.20 017.jpg

14:55 Gepost in luchtvaart | Permalink | Commentaren (0)

22-03-13

Oostends helikopterbedrijf NHV is Trends Ambassadeur 2013.

2012.10.20 014.jpgNoordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) uit Oostende is de snelste groeier bij de grote bedrijven in Vlaanderen en Brussel. Donderdagavond werd het bedrijf bekroond als Trends Ambassadeur.

NHV mocht de prijs ontvangen in Brussel, in Tour & Taxis. Het Oostendse bedrijf NHV verhuurt een dertigtal helikopters met piloten en technici voor opdrachten op boorplatformen, voor ziekenhuizen of bij reddingsacties.

De voorbije jaren kende vooral de olie- en gassector een sterke groei. In 2012 haalde NHV een omzet van 65 miljoen, waarvan 40 procent kwam van personeelstransport van en naar West-Afrikaanse boorplatformen.

Bron: http://kw.knack.be/west-vlaanderen

Foto: inladen voor een buitenlandse opdracht.

00:08 Gepost in luchtvaart | Permalink | Commentaren (0)

16-03-13

6.000 euro voor eerste commerciële vlucht met gewichtloosheid in Europa.

airbus-zero.jpgVoor het eerst in Europa heeft een vliegtuig betalende toeristen in gewichtloze toestand gebracht. De ongeveer twee uur durende vlucht met de Airbus 'A300 Zéro-G' vertrok vanop Bordeaux.

Tijdens de reis, ongeveer 6.000 meter boven de Atlantische Oceaan, ervoeren de passagiers dankzij paraboolvluchten 15 keer gedurende 20 seconden het gevoel van gewichtloosheid.

 zero-g.jpgEen paraboolvlucht (klik op de tekening) houdt in dat het vliegtuig na het stijgen een steile afdaling naar beneden inzet. Het is tijdens die neerwaartse koers dat de mensen in het toestel het gewichtloze gevoel ervaren.

De vlucht is goed verlopen, meldt organisator Novespace, een dochteronderneming van de Franse ruimtevaartorganisatie CNES. De 28 deelnemers aan de vlucht hebben elk 6.000 euro moeten betalen.

Bron: http://www.hln.be

Bekijk de foto's hier : http://www.hln.be/hln/nl/7976/foto/photoalbum/detail/1597...

14:35 Gepost in luchtvaart | Permalink | Commentaren (0)

14-03-13

Voortaan pas compensatie als vlucht vijf uur te laat is

recht.jpgVliegtuigpassagiers moeten voortaan minstens 5 uur vertraging hebben voordat zij recht hebben op compensatie. Nu ligt de grens nog op 3 uur. De Europese Commissie in Brussel stelt een versoepeling voor van de bestaande praktijk. Ook wordt de zorgplicht van luchtvaartmaatschappijen bij problemen beperkt tot 3 nachten. Die is nu nog onbeperkt.

Het dagelijks bestuur van de EU presenteerde vandaag in Brussel voorstellen om de bestaande regels uit 2005 aan te passen en grijze gebieden te verduidelijken. Het moet voor gedupeerden onder meer makkelijker worden om geld terug te eisen.

Versterking rechten
De commissie ziet de maatregelen als versterking van de rechten van passagiers bij vertraging, uitval van een vlucht of bij problemen met de bagage. Maar de commissie wil ook rekening houden met de financiële gevolgen van compensaties voor de luchtvaartmaatschappijen. Brussel wijst bijvoorbeeld op de enorme gevolgen door de aswolk van een IJslandse vulkaan in 2010.

Brussel wil bij alle vluchten binnen de EU en korte internationale vluchten een grens van 5 uur. De commissie hoopt daarmee maatschappijen aan te moedigen vluchten uit te voeren en niet te annuleren. Bij langere internationale vluchten wordt de limiet minstens 9 uur, voor lange intercontinentale vluchten 12 uur.

Ontevreden organisaties
De Europese consumentenorganisatie BEUC verwelkomt de verbeteringen voor luchtreizigers, maar betreurt het oprekken van het aantal uren vertraging voordat een passagier recht heeft op compensatie. Nu moeten vliegtuigmaatschappijen een schadevergoeding betalen als passagiers met een vertraging van 3 uur of meer op hun eindbestemming aankomen, al dan niet met een overstap.

iata.pngLuchtvaartorganisatie IATA is evenmin tevreden, hoewel voor haar leden de scherpe kantjes van de compensatieregeling af zijn. Veel van de voorgestelde veranderingen leiden tot onnodige kosten en zullen uiteindelijk nadelig uitpakken voor zowel passagiers als luchtvaartmaatschappijen, aldus de branchevereniging.

Bron : http://www.hln.be/hln/nl/1901/reisnieuws/ 

08-03-13

200 valse kredietkaarten in beslag genomen op Brussels Airport.

30718561b.jpgBRUSSEL, 08/03/2013. – Twee Maleisiërs op terugweg van Doha (Qatar) zijn op woensdag 6 maart 2013 op Brussels Airport betrapt met valse paspoorten op zak. In hun handbagage heeft de politie 200 valse kredietkaarten gevonden.

 

Een van de Maleisiërs (21 jaar) was in het bezit van een vals Indonesisch paspoort. De tweede (32 jaar) had een vals Malinees paspoort op zak.

Beide mannen konden geen duidelijke reismotieven voorleggen aan de politieambtenaren op Brussels Airport. Daarom werden de passagiers en hun handbagage grondig gecontroleerd.

In een eerste koffer vond de politie 81 valse kredietkaarten, in een tweede 119 valse kredietkaarten. Elk van de kredietkaarten zat verstopt achter een visitekaartje.

 

Het duo is opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. De onderzoeksrechter heeft hun aanhouding bevestigd.

Bron : http://www.polfed-fedpol.be/presse/

12:15 Gepost in luchtvaart | Permalink | Commentaren (0)

06-03-13

Stad Spa onderneemt juridische stappen tegen Waals minister Henry.

spa.pngDe Waalse stad Spa gaat in het dossier over de lokale luchthaven (Spa La Sauveniere) gerechtelijke stappen ondernemen tegen Waals minister van Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening Philippe Henry (Ecolo).

Dat zegt schepen Paul Mathy in La Meuse Verviers. De luchthaven van Spa is sinds 19 februari gesloten.

"De advocaten van de stad zullen een kort geding instellen bij de rechtbank van eerste aanleg. Daarmee willen ze bereiken dat de erfpacht tussen de Waalse regering en de stad Spa gerespecteerd wordt. Die erfpacht voorziet ook in de uitbating van de luchthaven door de overheid", klinkt het bij de MR-schepen.

Daarnaast wil de stad voor de Raad van State bewijzen dat "de toelating die de gemachtigde ambtenaren in september 2012 afleverden legaal is, en dat het arrest van minister Henry die die toelating verbreekt dat niet is". Die tweede procedure moet het gemeentebestuur volgdende week dinsdag nog goedkeuren.

De luchthaven van Spa heeft sinds 2003 geen vergunning meer om uitgebaat te worden.

Bron: http://www.hln.be

20:48 Gepost in luchtvaart | Permalink | Commentaren (0)